SLOENDURO serija se je nadaljevala v Zagorju ob Savi

Na hribu po imenu Cilenca trails se je odvijala 4. dirka serije SloEnduro. 6 naših tekmovalcev je tokrat dirkalo v soncu in na suhih progah, kar je bilo zagotovo olajšanje po mokri in zahtevni Mežici pred 14 dnevi. 

Organizatorji KK Zagorska dolina in Zavod za šport Zagorje so poskrbeli za super organizacijo in dobro pripravljene proge. 

Mark in Jakob letos prvič tekmujeta na tekmovanjih SloEnduro in pridno pridobivata izkušnje in nizata lepe uvrstitve. Dirka v Zagorju je bila Jakobova četrta preizkušnja, Markova druga.

Nejc v kategoriji Master 1 je tekmo v Mežici izpustil, tokrat pa je v Zagorju končal na 11. mestu. 

Žiga se je po 8. mestu v Mežici spet vrnil na najvišjo stopničko. To je že njegova tretja zmaga letos v kategoriji amaterjev. Njegov čas je predstavljal 11. najboljši čas med vsemi tekmovalci.

Tamara je tokrat za las zgrešila oder za zmagovalke. 3 sekunde so jo ločile do 3. mesta. V skupnem seštevku serije pa se je povzpela na 2. mesto. 

Tudi Jana je v Zagorju spremljalo malo smole. Na drugi progi se mu je strgala ketna, kar mu je vzelo nekaj časa. Vse ostale proge je odvozil odlično in verjamemo, da so te dobra popotnica za državno prvenstvo.

Rezultati:

29. mesto  – Mark Bergant (U15)

20. mesto  – Jakob Zorc (U15)

1. mesto  – Žiga Šemrov (amaterji)

4. mesto  – Tamara Homar (ženske elite)

16. mesto  – Jan Modrijan (moški elite)

11. mesto  – Nejc Ucman (Master 1)

Tekmi v Zagorju sledi državno prvenstvo, 10. in 11. junija 2023, gostilo ga bo Trbovlje.

Verjamem, da bo tokrat sreča na strani naših tekmovalcev in bomo lahko poročali o odličnih uvrstitvah.