7. in 8. tekma evropskega BMX race pokala prvič na Češkem

Češki Benatky nad Jizerou, ki je slabih 45 km oddaljen od Prage, je bil gostitelj 7. in 8. tekme evropskega pokala v BMX race disciplini.

Zagotovo ena boljših organizacij tekmovanja, kjer je vse teklo tako kot mora, sončno vreme in zelo dobro razpoloženih skoraj 1000 tekmovalcev je poskrbelo za vrhunski vikend. 

Naše društvo sta na Češkem v družbi še 12 slovenskih tekmovalcev zastopala Taja in Gal Malavašič Šurca.

Tekmi na Češkem sta bili za Gala druga preizkušnja na evropskem BMX race pokalu. Spomnimo, da je v Veroni marca letos končal na 19. in 12. mestu. Gal je tokrat dokazal, da se trdo delo izplača in si na Češkem preko treh motov, četrtfinala in polfinala suvereno privozil dva finala.

Tajina prva preizkušnja na evropskih pokalih se ni iztekla ravno po načrtih. Zvin prsta 14 dni pred tekmovanjem in s tem odsotnost s treningov in neprijeten padec na petkov treningu sta pustila nekaj posledic. Kljub temu se Taja ni predala in odpeljala obe tekmi, ki sta odlična popotnica za nadaljnje delo.

Rezultati:

Sobota, 27. 5. 2023

8. mesto – Taja Malavašič Šurca (Girls 10 – 8 tekmovalk)

6. mesto – Gal Malavašič Šurca (Boys 8 – 39 tekmovalcev)

Nedelja, 28. 5. 2023

8. mesto – Taja Malavašič Šurca (Girls 10 – 8 tekmovalk)

5. mesto – Gal Malavašič Šurca (Boys – 38 tekmovalcev)

Kako so se odrezali preostali slovenski tekmovalci si lahko preberete na: Evropski pokal BMX se je nadaljeval v čeških Benetkah – mtb.si

Foto: Simon Stojko Falk