Gal v Veroni do polfinala

V VERONI SO SE ZBRALI NAJBOLJŠI BMX TEKMOVALCI

Gal v Veroni do polfinala

Pretekli vikend je v Veroni BMX tekmovalce pričakalo pravo pomladno vreme. Sonce in visoke temperature so privabili večglavo množico navijačev iz celotne Evrope in BMX Olympic track Verona je dobesedno pokala po šivih.

Na startu 1. in 2. tekme evropskega pokala v Veroni se je zbralo več kot 1400 tekmovalcev, med njimi je bil tudi član našega društva Gal Malavašič Šurca (boys 8).

V petek je bil dan namenjen uradnim treningom vseh kategorij, v soboto in nedeljo je šlo zares.

SOBOTNO DOGAJANJE

V dopoldanskem času so je na progi odvijalo tekmovanje tekmovalk in tekmovalcev kategorij Elite, popoldan pa je svoj start dočakalo več kot 1000 tekmovalcev kategorij Challange.

Zaradi rekordnega števila tekmovalcev so se organizatorji odločili, da bodo izpeljali le dva mota. Kljub temu pa so se finalne vožnje odvijale v soju žarometov.

Gal je tekmoval v kategoriji Challenge Boys 8 in imel v konkurenci 48 tekmovalcev. To je bila njegova sploh prva tekma na evropskih pokalih. V motih je dosegel 3. in 4. mesto, kar je zadostovalo za četrtfinale. V četrtfinalu je bila konkurenca že močnejša. Dosegel je 5. mesto in za las zgrešil polfinale. 19. mesto je njegov končni sobotni rezultat. Z doseženim ni bil najbolj zadovoljen, zato ji bil odločen, da naslednji dan pokaže še več.

NEDELJSKO DOGAJANJE

Sobotnemu sončnemu vremenu je sledila malce bolj oblačna nedelja, a vzdušje je bilo kljub temu odlično. Tribune so bile nabito polne, tekmovalci pripravljeni na nov tekmovalni dan.

Sledil je enak vrstni red tekmovanja, najprej kategorije Elite, nato kategorije Challenge – prav tako kot v soboto, so tudi v nedeljo vozili 2 mota.

Gal je odlično odvozil mote (1. moto: 1. mesto, 2. moto: 4. mesto) in se prebil v četrtfinale. V četrtfinalu je odlično startal in bil v cilju 3., kar je pomenilo, da se je uvrstil v polfinale. V polfinalu je končal kot 6. in osvojil končno 12. mesto. Po nedeljski tekmi je bil Gal bolj zadovoljen in odločen, da se na naslednjem tekmovanju prebije vse do finala.

Nedeljsko tekmovanje se je tako kot sobotno končalo pod žarometi, le da so tokrat polfinalne in finalne boje spremljale dežne kaplje in veter.

Čestitke Galu za lep uspeh in vsem slovenskim tekmovalcem za odlične vožnje in dosežene rezultate. Se vidimo na naslednjih tekmovanjih!

Foto: Simon Stojko Falk